Residue

  • warning: Creating default object from empty value in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 34.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Groeibevorderaars (bêta-agonisten, thyreostatica, anabole steroïden)

in

Groeibevorderaars zijn stoffen die (illegaal) worden toegediend aan dieren, bestemd voor de vleesproductie, om een snelle groei en efficiënte voeropname te bewerkstelligen. In de EC is sinds 1986 echter het gebruik van groeibevorderaars bij de vleesproductie verboden. In de VS zijn een 5-tal groeibevorderaars toegestaan. Groeibevorderaars kunnen worden onderverdeeld in anabole steroïden en bèta-agonisten. Anabole steroïden zorgen er voor dat de energie, die wordt gebruikt voor de groei van het dier, wordt benut voor een grotere aanmaak van eiwitten ten koste van de aanmaak van vetten.

Diergeneesmiddelen (antibiotica)

in

Diergeneesmiddelen worden gebruikt om de gezondheid van het dier positief te beïnvloeden. De meeste diergeneesmiddelen zijn anti-microbiële stoffen (antibiotica) die in staat zijn micro-organismen te doden of in hun groei te remmen. Antibiotica en andere anti-microbiële stoffen worden ook in lage gehalten via het veevoer aan gezonde dieren toegevoegd met als doel een goede groei en optimale voedselbenutting te bewerkstelligen en ziekten te voorkomen. Het gebruik van diergeneesmiddel is geregeld in de Diergeneesmiddelenwet.

Bestrijdingsmiddelen (fungiciden, herbiciden, insecticiden)

in

In bepaalde stadia van de agrarische keten worden bestrijdingsmiddelen (herbiciden, pesticiden, fungiciden, insecticiden) gebruikt om de groei van de gewassen te optimaliseren. Toelating en gebruik van bestrijdingsmiddelen is geregeld in de Bestrijdingsmiddelenwet. Het gebruik van een bestrijdingsmiddel wordt toegestaan als is aangetoond dat het middel de bedoelde werking heeft en dat het bij de juiste toepassing geen onacceptabele schadelijke neveneffecten heeft op de volksgezondheid, de kwaliteit van voedingsmiddelen en het milieu.

Syndicate content

Inschrijven voor de nieuwsbrief