Stoffen als gevolg van vetoxidatie

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/artsprojec/domains/artsprojectsupport.nl/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Vetoxidatie is de reactie van vet met zuurstof, waarbij de lange vetzuurmoleculen worden afgebroken tot kortere moleculen. Door reactie van zuurstof met de gevormde aldehyden kunnen azijnzuur, mierenzuur en propionzuur gevormd worden. Zij zijn verantwoordelijk voor een ranzige geur en smaak van de geoxideerde vetten. Vetoxidatie is temperatuurafhankelijk en zal dus ook bij lage temperaturen voorkomen. Bij koelkasttemperatuur zal het echter langzaam gaan en zal er eerder bacterieel bederf plaatsvinden.

Inschrijven voor de nieuwsbrief